Belangrijk: Draag of plaats een vintage horloge niet bij iets magnetisch, dit zou schade kunnen veroorzaken aan het uurwerk.

Een Art Deco Jaren 30 tot 40 en periode daarna Vintage horloges hebben een inloop periode nodig, wanneer het arriveert bij de nieuwe eigenaar. De horloges zijn allemaal nagekeken, en hebben een service gehad. Daarna vaak enige tijd stil gelegen.

 

De beste manier om een vintage horloge op te winden !
Opwinden altijd met de klok mee, dus van je af. Altijd vol opwinden, tot dat je wat weerstand begint te voelen. Beste is om de 24 uur makkelijkste is in de morgen als de dag begint. De reden hiervan is dat power/vermogen wordt verspreid over de 24 uur. Op deze manier gaat de opwindveer lang mee.

Twee basisregels die belangrijk zijn! Wind het uurwerk volledig op iedere 24 uur. Probeer dat te doen met een vaste regelmaat. Als U het horloge alleen bij gelegenheden draagt, is het natuurlijk niet nodig.

Horloges met een automatisch uurwerk winden zichzelf op door beweging middels het dragen. Als U een vintage horloge ontvangt met een automatisch uurwerk draag het dan eerst 24 uur. Het horloge heeft nu genoeg power om goed te lopen, nu kunt U de tijd instellen. Sommige automatische uurwerken kunnen ook met de hand worden opgewonden, in dat geval kunt U gelijk de tijd instellen.

Het horloge ontvangen, maar na het volledig te hebben opgewonden, liep het niet !! De reden hiervan is dat de balans beetje vast is gaan zitten, wat heel normaal is. Om het op te lossen geeft U een klein tikje tegen het horloge en hij begint weer te tikken.

Een vintage horloge is natuurlijk niet zo accuraat als een hedendaags quartz horloge. Over het algemeen wordt geaccepteerd 1 tot 4 minuten afwijking. Hangt af van de leeftijd. Vandaar dat de uurwerkjes een regulator hebben, om het af te stellen, voor te snel of te langzaam lopen. Als dit uiteindelijk niet meer helpt, is een service beurt nodig.

Moet mijn vintage horloge worden onderhouden middels een service beurt ? Ja Uiteindelijk zijn uurwerken mini motortjes die af en toe moeten worden schoongemaakt en worden voorzien van nieuwe olie. Het beste om de 2 jaar.

Is mijn vintage horloge waterdicht stofdicht shockproof ? Nee ! Vaak wordt vermeld op het horloge waterdicht shockproof , wij adviseren dit niet te testen. De meeste horloges zijn 50 jaar of ouder in die tijd werden horloges anders getest als nu.

Al onze horloges zijn nagekeken en hebben een service gehad, daarna worden ze 24 uur getest. Pas daarna worden ze te koop aangeboden.

Garantie op Art Deco en Vintage Horloges is niet mogelijk tenzij overeen gekomen. Verder geven wij een uitstekende service . Wij werken met top horlogemakers voor Art-Deco in de Uk en vintage in Nederland. waar U altijd rechtstreeks terecht kan. Ook voor de normale service beurten, tegen zeer vriendelijke prijzen.

Mochten er nog vragen zijn, dan kunt u hieronder contact opnemen.